Fritzlennarts blogg

Fritzlennarts blogg

Måleri, teckning och författande

Bostäder till salu?

SkaparlustaSkapad av Fritz Lennart Andersson ons, juni 25, 2014 13:30:37
Jag tillhör den som skriver och läser debattartiklar och insändare då och då. Numera ofta i Västervikstidningen och en tidning Nya Tider, som anser sig vara sanningssägande i motsatt till vad de kallar gammelmedia. Jag vet inte själv vad jag ska tro inför de allt mer eller mindre häpnadsväckande avslöjanden som ges.
Nya tider skriver om en kommunpolitiker i Halmstad, som motionerat om expropriation av villor och bostadsrätter d.v.s. tvångsinlösen för dessa för att ge plats till nykomna från andra länder. Var de som lämnar sina bostäder skall bo sades det inget om. Hur korkad får en kommunpolitiker vara?
I en av lokalpressens tidningar säger sig en kommunpolitiker att han förstår att många kommuner har svårighet att skaffa bostäder till alla, som kommer till Sverige när antalet nytillkomna motsvaras av befolkningen i Karlstad.
Att integrationsminister Erik Ullenhag (FP) inte förstår det tycker jag han ska inse om han badar i badkar och öppnar kranen och låter vattnet rinna tills det rinner över. Vill han undvika överflöde ska han öppna badkarets avlopp. Det kallas reglering.
Vad tror ni han gjorde nationaldagen? Han högtidlighöll dagen med ett tal vid Islamic Center i Malmö för att sedan skynda till Rinkeby utanför Stockholm, där fanns även socialdemokraternas partiledare, som håller ett tal till invandrare och några tillresta sossar och talar om rasism och nazism.
Detta gör dom en dag då Sverige ska hedras för det, det en gång var. Det är nedlåtande mot oss svenskar att inte ens denna enda dag på året undvika att ondgöra sig över oss svenskars ondska och rasism. Vad ska de stackars invandrarna tro att vi är för konstiga människor.
Birgitta Dahl ska ha sagt något så konstigt, som att hon tyckte att vår Nationalsång borde bytas ut för att hon ansåg att den var för rasistisk. Svenska politiker beter sig som rädda harar inför det nya och skuffar undan svensken för att romantisera mångkulturen, som kan vara berikande men inte i allt gott.
Jag läste Västervikstidningen om den vackra Lupinen, som blommar utmed våra vägar:
Lupinen är en invasiv art, vilket innebär att den har införts till Sverige, etablerat sig här och nu tränger undan befintliga arter.
Parallellen till andra företeelser, som införts i Sverige är häpnadsväckande likartade.  • Kommentarer(3)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Nisse Andersson ons, juni 25, 2014 22:55:59

Bra skrivet.
Trots det du skriver gillar jag lupiner.

Skapad av Sten Selander ons, juni 25, 2014 20:12:59

Hej Lennart!

Mitt i prick, bättre än så kan det inte skrivas.

F. Reinfeldt med E. Ullenhag håller på att förstöra Sverige med sina påhitt. Men nu är det snart val och då får vi hoppas att det blir en något bättre regering.

Bara inte Fi, V och MP ingår så kan säkert SD hålla S i hampan.

Hoppas att du har det bra trots den kalla sommaren.

Hälsningar

Sten


Skapad av Ulriked Åkesson ons, juni 25, 2014 18:57:43

Bra skrivet Lennart. jag undrar hur vi ska kunna försörja alla? Självklart tillför många invandrare mycket till vårt samhälle men det dröjer ju ofta innan de kommer igång..